Top 26 Draaitabel Maken In Excel Update

Excel - Draaitabellen voor Beginners

Top 26 Draaitabel Maken In Excel Update

Excel – Draaitabellen Voor Beginners

Keywords searched by users: draaitabel maken in excel draaitabel maken excel – youtube, draaitabel maken spreadsheets, draaitabel excel voorbeeld, draaitabel excel gevorderden, draaitabel excel aanpassen, waardeveldinstellingen draaitabel excel, wat is een draaitabel excel, draaitabel excel engels

Wat is een draaitabel in Excel?

Een draaitabel is een krachtige tool in Excel waarmee je grote hoeveelheden gegevens kunt analyseren en samenvatten op een overzichtelijke manier. Met een draaitabel kun je gegevens uit verschillende tabellen en databases samenvoegen en deze op een flexibele manier organiseren en weergeven. Dit stelt gebruikers in staat om snel inzichten en trends te ontdekken, patronen te identificeren en conclusies te trekken op basis van complexe gegevenssets.

Waarom zou je een draaitabel maken?

Het maken van een draaitabel in Excel biedt vele voordelen en toepassingen voor datamanagement en analyse. Hieronder worden enkele redenen genoemd waarom je een draaitabel zou moeten maken:

 • Snel overzicht: Met een draaitabel kun je grote hoeveelheden gegevens in een paar stappen samenvatten en visualiseren. Hierdoor krijg je snel een overzicht van de belangrijkste informatie zonder handmatig gegevens te hoeven sorteren en opnieuw te formatteren.
 • Data-analyse: Met een draaitabel kun je gegevens analyseren en trends en patronen ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld gegevensgroeperingen maken op basis van verschillende criteria, zoals datum, regio of productcategorie, en vervolgens subtotalen, gemiddelden en totalen berekenen voor elke groep.
 • Flexibiliteit: Een draaitabel stelt je in staat om snel en eenvoudig de weergave van gegevens te wijzigen. Je kunt velden toevoegen, verwijderen of verplaatsen om verschillende analyses uit te voeren en verschillende perspectieven op je gegevens te verkennen.
 • Presentatie: Draaitabellen bieden verschillende weergaveopties, zoals draaigrafieken en draaitabeldiagrammen, die je in staat stellen om je gegevens op een visueel aantrekkelijke en begrijpelijke manier te presenteren.

Hoe maak je een draaitabel in Excel?

Het maken van een draaitabel in Excel vereist een paar eenvoudige stappen. Volg de onderstaande instructies om een draaitabel te maken:

 1. Open Excel en selecteer de gegevens die je wilt analyseren.
 2. Klik op het tabblad “Invoegen” in de menubalk bovenaan.
 3. Selecteer de optie “Draaitabel” in het dropdown-menu.
 4. In het dialoogvenster “Draaitabel maken” wordt automatisch het bereik van je geselecteerde gegevens weergegeven. Controleer of dit juist is en pas het indien nodig aan.
 5. Kies de locatie waar je de draaitabel wilt plaatsen. Je kunt ervoor kiezen om deze op een nieuw werkblad te plaatsen of op het bestaande werkblad.
 6. Klik op de knop “OK” om de draaitabel te maken. Een leeg draaitabelgebied wordt weergegeven op je geselecteerde locatie.
 7. Neem de velden die je wilt analyseren en samenvatten en sleep ze naar het rij- en kolomgebied van de draaitabel.
 8. Gebruik de velden in het “Waarden” gebied om berekeningen uit te voeren, zoals het berekenen van het totale bedrag of het gemiddelde.
 9. Experimenteer met verschillende velden en indelingen om de gewenste weergave van je gegevens te verkrijgen.

Volg deze stappen en je kunt gemakkelijk een draaitabel maken in Excel.

Draaitabel maken met behulp van het gegevensmodel

Naast het basismodel kun je ook een draaitabel maken met behulp van het gegevensmodel van de Excel-werkmap. Dit biedt extra functionaliteit en flexibiliteit bij het analyseren van gegevens.

Volg de onderstaande instructies om een draaitabel te maken met behulp van het gegevensmodel:

 1. Selecteer de gegevens die je wilt analyseren en klik met de rechtermuisknop op de selectie.
 2. Kies de optie “Tabel maken” in het contextmenu.
 3. In het dialoogvenster “Tabel maken” wordt automatisch het bereik van je geselecteerde gegevens weergegeven. Controleer of dit juist is en pas het indien nodig aan.
 4. Zorg ervoor dat het vakje “Deze gegevens analyseren met het gegevensmodel” is aangevinkt en klik op de knop “OK”.
 5. Open het tabblad “Gegevens” in de menubalk bovenaan en klik op de knop “Draaitabel” in het dropdown-menu. Een nieuw leeg draaitabelgebied wordt weergegeven op je geselecteerde locatie.
 6. Voeg de gewenste velden toe aan de rij- en kolomgebieden en gebruik de velden in het “Waarden” gebied om berekeningen uit te voeren.
 7. Experimenteer met de verschillende opties en functionaliteiten van het gegevensmodel om geavanceerde analyses uit te voeren.

Met behulp van het gegevensmodel kun je krachtige draaitabellen maken die meerdere tabellen en gegevensbronnen combineren, berekende velden en metingen toevoegen en complexe analyses uitvoeren.

Een draaitabel invoegen

Als je al gegevens hebt in een Excel-werkblad en je wilt een draaitabel invoegen, volg dan de onderstaande stappen:

 1. Selecteer de cel waar je de draaitabel wilt plaatsen.
 2. Klik op het tabblad “Invoegen” in de menubalk bovenaan.
 3. Selecteer de optie “Draaitabel” in het dropdown-menu.
 4. In het dialoogvenster “Draaitabel maken” wordt automatisch het bereik van je geselecteerde gegevens weergegeven. Controleer of dit juist is en pas het indien nodig aan.
 5. Kies de locatie waar je de draaitabel wilt plaatsen. Je kunt ervoor kiezen om deze op een nieuw werkblad te plaatsen of op het bestaande werkblad.
 6. Klik op de knop “OK” om de draaitabel in te voegen.
 7. Voeg de gewenste velden toe aan de rij- en kolomgebieden en gebruik de velden in het “Waarden” gebied om berekeningen uit te voeren.

Met deze stappen kun je snel en gemakkelijk een draaitabel invoegen in een Excel-werkblad.

Hoe gebruik je een draaitabel in Excel?

Een draaitabel in Excel kan op verschillende manieren worden gebruikt voor gegevensanalyse. Hier zijn enkele handige tips en functionaliteiten om een draaitabel effectief te gebruiken:

 • Filteren: Gebruik draaitabelfilters om de gegevens te filteren op basis van specifieke criteria. Je kunt bijvoorbeeld een datumfilter toepassen om gegevens weer te geven binnen een bepaalde periode.
 • Groepeer data: Je kunt gegevens groeperen op basis van verschillende criteria, zoals datum, regio, productcategorie of andere relevante gegevens. Hierdoor kun je gemakkelijk trends en patronen identificeren binnen de groepering.
 • Berekeningen: Gebruik de opties in het “Waarden” gebied om berekeningen uit te voeren, zoals som, gemiddelde, telling, minimum, maximum en meer. Dit stelt je in staat om snel statistieken te genereren op basis van je gegevens.
 • Opmaak: Pas de opmaak van je draaitabel aan om deze visueel aantrekkelijker te maken. Je kunt de stijl, kleuren, lettertypen en randen aanpassen aan je voorkeuren.
 • Draaigrafieken: Maak gebruik van draaigrafieken om je gegevens op een grafische manier weer te geven. Dit kan helpen om trends en verbanden beter te begrijpen en te communiceren.
 • Koppeling naar brondata: Als je gegevensbron verandert of wordt bijgewerkt, kun je de draaitabel bijwerken door op de knop “Vernieuwen” te klikken. Hierdoor blijft je draaitabel altijd up-to-date met de laatste gegevens.

Experimenteer met deze functionaliteiten en ontdek hoe je een draaitabel kunt gebruiken om gegevensanalyse uit te voeren en inzichten te verkrijgen in je Excel-werkbladen.

Draaigrafiek maken met een draaitabel

Een draaigrafiek is een visueel hulpmiddel waarmee je gegevens uit een draaitabel op een grafische manier kunt presenteren. Volg de onderstaande stappen om een draaigrafiek te maken met behulp van een draaitabel:

 1. Maak eerst een draaitabel zoals eerder beschreven.
 2. Selecteer de draaitabel en klik op het tabblad “Invoegen” in de menubalk bovenaan.
 3. Kies het type grafiek dat je wilt maken in de “Grafieken” sectie. Er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals kolomgrafieken, lijngrafieken, staafgrafieken en meer.
 4. Selecteer de gewenste opties en stijlen voor je grafiek.
 5. Klik op de knop “OK” om de draaigrafiek in te voegen op je geselecteerde locatie.

Met een draaigrafiek kun je je gegevens op een visueel aantrekkelijke manier presenteren en trends en patronen gemakkelijker identificeren.

Tips en tricks voor het optimaliseren van je draaitabel

Hier zijn enkele handige tips en tricks om je draaitabel in Excel te optimaliseren:

 • Gebruik kolomlabels en rijlabels: Sleep velden naar de juiste gebieden om de rij- en kolomlabels van je draaitabel correct weer te geven. Dit helpt bij het organiseren en weergeven van je gegevens op een logische manier.
 • Verander het gegevensbereik: Als je gegevensset verandert en nieuwe gegevens wilt toevoegen aan je draaitabel, kun je het gegevensbereik eenvoudig bijwerken door met de rechtermuisknop op de draaitabel te klikken en “Gegevensbron wijzigen” te selecteren.

Categories: https://Hongkong.xemloibaihat.com

Excel - Draaitabellen voor Beginners
Excel – Draaitabellen voor Beginners

Selecteer Invoegen > Draaitabel. Hiermee maakt u een draaitabel op basis van een bestaande tabel of een bestaand bereik. Opmerking: Als u Deze gegevens toevoegen aan het gegevensmodel selecteert, wordt de tabel of het bereik dat voor deze draaitabel wordt gebruikt, toegevoegd aan het gegevensmodel van de werkmap.Selecteer Invoegen > Draaitabel. Selecteer onder Kies de gegevens die u wilt analyseren de optie Een tabel of bereik selecteren. Controleer het celbereik in Tabel/bereik.Je kunt draaitabellen gebruiken om een grote gegevensset kleiner te maken of relaties tussen gegevenspunten te bekijken. Een draaitabel is bijvoorbeeld handig om te analyseren welke verkoper in een specifieke maand de meeste inkomsten heeft gegenereerd.

Een grafiek maken van een draaitabel
 1. Selecteer een cel in uw tabel.
 2. Selecteer hulpmiddelen voor draaitabellen > analyseren > draaigrafiek.
 3. Selecteer een grafiek.
 4. Selecteer OK.

Details 11 draaitabel maken in excel

Een Draaitabel Maken Met Meerdere Werkbladen Excel 2016 - Youtube
Een Draaitabel Maken Met Meerdere Werkbladen Excel 2016 – Youtube
Gratis Tips Excel - Het Nut Van Draaitabellen
Gratis Tips Excel – Het Nut Van Draaitabellen

See more here: Hongkong.xemloibaihat.com

Learn more about the topic draaitabel maken in excel.

See more: https://hongkong.xemloibaihat.com/category/economie/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *