Telefoon Reageert Niet Op Aanraking: Wat Te Doen?

iPhone scherm reageert niet op aanraking? Check dan deze video! - ThePhoneLab

Telefoon Reageert Niet Op Aanraking: Wat Te Doen?

Iphone Scherm Reageert Niet Op Aanraking? Check Dan Deze Video! – Thephonelab

Keywords searched by users: telefoon reageert niet op aanraking touchscreen werkt niet meer-samsung, touchscreen telefoon werkt niet iphone, touchscreen samsung telefoon werkt niet, touchscreen werkt niet meer samsung door waterschade, touchscreen samsung werkt niet goed, touchscreen telefoon werkt niet meer, telefoon laten vallen scherm reageert niet meer, touchscreen werkt niet meer samsung tablet

Telefoon reageert niet op aanraking: Problemen en Oplossingen

Het is uiterst frustrerend wanneer je telefoon niet reageert op aanraking. Dit probleem kan je dagelijkse activiteiten aanzienlijk hinderen, of het nu gaat om het versturen van berichten, het bekijken van social media, of het uitvoeren van andere essentiële taken. Gelukkig zijn er verschillende mogelijke redenen voor dit probleem en zijn er ook verschillende oplossingen beschikbaar. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de oorzaken van een niet-reagerend touchscreen en bieden we stapsgewijze oplossingen om het probleem te verhelpen.

1. Problemen met het touchscreen

Het eerste wat je moet begrijpen, is dat een niet-reagerend touchscreen te wijten kan zijn aan meerdere oorzaken. Het probleem kan zowel een hardwarematige als softwarematige oorzaak hebben. Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen die ervoor kunnen zorgen dat je telefoon niet reageert op aanraking:

 • Een defect touchscreen: Soms kan het touchscreen zelf beschadigd raken, waardoor het niet meer reageert op aanraking. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je je telefoon per ongeluk laat vallen.
 • Softwareproblemen: Sommige problemen met het touchscreen kunnen te wijten zijn aan softwarefouten in je telefoon. Deze problemen kunnen ontstaan door verouderde software, bugs of andere conflicten tussen apps.

Om het probleem op te lossen, moeten we erachter komen of het probleem hardwarematig of softwarematig is. Volg de onderstaande stappen om het probleem te identificeren en op te lossen.

2. Herstart de telefoon

Een van de eerste dingen die je moet proberen wanneer je telefoon niet reageert op aanraking, is het eenvoudigweg herstarten van de telefoon. Dit kan vaak helpen om kleine softwareproblemen op te lossen en het touchscreen weer normaal te laten functioneren. Volg deze eenvoudige stappen om je telefoon te herstarten:

 1. Houd de aan/uit-knop op je telefoon ingedrukt.
 2. Selecteer “Opnieuw opstarten” of “Herstarten” in het menu dat wordt weergegeven.
 3. Wacht tot de telefoon volledig is uitgeschakeld en schakel hem vervolgens weer in.

Als je geluk hebt, zou je touchscreen na het herstarten weer normaal moeten werken. Als het probleem echter aanhoudt, ga dan verder met de volgende stappen.

3. Controleer het scherm op fysieke schade

Soms kan een niet-reagerend touchscreen te wijten zijn aan fysieke schade aan het scherm. Controleer zorgvuldig je scherm op eventuele barsten, krassen of andere beschadigingen die het touchscreen kunnen beïnvloeden. Als je fysieke schade opmerkt, moet je mogelijk het scherm laten vervangen of professionele hulp zoeken.

4. Schoonmaken van het scherm

Een andere mogelijke reden waarom je telefoon niet reageert op aanraking, is dat er vuil, vlekken of vettigheid op het scherm zitten. Deze vuilophopingen kunnen de aanraakfunctionaliteit belemmeren. Probeer je scherm schoon te maken met een zachte, pluisvrije doek en een kleine hoeveelheid water of een speciale schermreiniger. Veeg voorzichtig over het scherm en zorg ervoor dat er geen vloeistof in de openingen van de telefoon komt.

5. Kalibreer het touchscreen

Als het touchscreen nog steeds niet goed reageert na het schoonmaken, kan kalibratie de oplossing zijn. Door het touchscreen opnieuw te kalibreren, kun je de nauwkeurigheid van de aanraakfunctionaliteit verbeteren. Volg deze stappen om het touchscreen van je telefoon te kalibreren:

 1. Open de Instellingen op je telefoon.
 2. Navigeer naar het gedeelte “Scherm” of “Display”.
 3. Zoek naar de optie “Touchscreen kalibreren” of iets vergelijkbaars.
 4. Volg de instructies op het scherm om de kalibratie te voltooien.

Na het kalibreren van het touchscreen zou je merken dat het beter reageert op aanraking.

6. Software-updates controleren

Soms kan het installeren van software-updates het probleem met het touchscreen oplossen. Fabrikanten brengen regelmatig updates uit om softwarefouten en andere problemen aan te pakken. Volg deze stappen om te controleren op software-updates op je telefoon:

 1. Open de Instellingen op je telefoon.
 2. Ga naar het gedeelte “Software-update” of “Systeemupdate”.
 3. Selecteer “Controleren op updates” om te zien of er updates beschikbaar zijn.
 4. Als er updates beschikbaar zijn, volg dan de instructies op het scherm om de updates te installeren.

Als er nieuwe software-updates beschikbaar zijn, installeer ze dan en controleer of het touchscreen weer normaal functioneert.

7. Professionele reparatie overwegen

Als geen van de bovenstaande oplossingen het probleem met het touchscreen van je telefoon heeft verholpen, kan het tijd zijn om professionele hulp in te schakelen. Een gekwalificeerde technicus kan je helpen het probleem te diagnosticeren en de nodige reparaties uit te voeren. Of het nu gaat om een defect touchscreen of een ander hardwareprobleem, een professional heeft de kennis en ervaring om je telefoon weer in optimale staat te brengen.

Onthoud dat het laten repareren van je telefoon door een professional soms duur kan zijn, dus weeg de kosten af tegen de waarde van je telefoon voordat je deze beslissing neemt.

Veelgestelde vragen (FAQs)

Wat moet ik doen als het touchscreen van mijn Samsung-telefoon niet reageert?

Als het touchscreen van je Samsung-telefoon niet reageert, kun je de volgende stappen proberen:

 • Forceer de telefoon om opnieuw op te starten door de aan/uit-knop ingedrukt te houden.
 • Controleer het scherm op fysieke schade.
 • Maak het scherm schoon om vuil of vlekken te verwijderen die de aanraakfunctionaliteit belemmeren.
 • Probeer het touchscreen opnieuw te kalibreren.
 • Controleer op software-updates en installeer ze indien beschikbaar.
 • Overweeg professionele reparatie als de bovenstaande stappen het probleem niet verhelpen.

Wat moet ik doen als het touchscreen van mijn iPhone niet reageert?

Als het touchscreen van je iPhone niet reageert, kun je de volgende stappen proberen:

 • Forceer de iPhone om opnieuw op te starten door de aan/uit-knop en de volumeknop tegelijkertijd ingedrukt te houden.
 • Controleer het scherm op eventuele barsten of beschadigingen.
 • Maak het scherm schoon met een zachte, pluisvrije doek.
 • Controleer op software-updates en installeer ze indien beschikbaar.
 • Overweeg professionele reparatie als de bovenstaande stappen het probleem niet verhelpen.

Mijn Samsung-telefoon werkt niet meer na waterschade. Wat moet ik doen?

Als je Samsung-telefoon niet meer werkt na waterschade en het touchscreen niet reageert, zijn hier enkele mogelijke oplossingen:

 • Haal de telefoon onmiddellijk uit het water en schakel deze uit.
 • Dep de telefoon voorzichtig met een handdoek om overtollig water te verwijderen.
 • Laat de telefoon volledig drogen voordat je hem opnieuw probeert in te schakelen.
 • Als het probleem aanhoudt, breng de telefoon dan naar een professionele reparatieservice voor verdere inspectie en reparatie.

Wat moet ik doen als het touchscreen van mijn Samsung-tablet niet meer werkt?

Als het touchscreen van je Samsung-tablet niet meer werkt, kun je de volgende stappen proberen:

 • Forceer de tablet om opnieuw op te starten door de aan/uit-knop ingedrukt te houden.
 • Controleer het scherm op fysieke schade.
 • Maak het scherm schoon om vuil of vlekken te verwijderen die de aanraakfunctionaliteit belemmeren.
 • Probeer het touchscreen opnieuw te kalibreren.
 • Controleer op software-updates en installeer ze indien beschikbaar.
 • Als het probleem aanhoudt, overweeg dan professionele reparatie.

Hoewel het erg frustrerend kan zijn wanneer je telefoon niet reageert op aanraking, is het vaak mogelijk om het probleem op te lossen door de bovenstaande stappen te volgen. Door de oorzaken van het probleem te begrijpen en de juiste oplossingen toe te passen, kun je je telefoon weer naar behoren laten functioneren. Als je twijfelt of het probleem niet zelf kunt oplossen, aarzel dan niet om een professional in te schakelen voor hulp.

Categories: Top 38 Telefoon Reageert Niet Op Aanraking

iPhone scherm reageert niet op aanraking? Check dan deze video! - ThePhoneLab
iPhone scherm reageert niet op aanraking? Check dan deze video! – ThePhoneLab

Dwing de telefoon te herstarten. Om dit te doen, houd je de knop Volume omlaag en Aan/Uit 7 tot 10 seconden ingedrukt om een geforceerde herstart of een zachte reset uit te voeren. Op smartphones zonder een speciale aan/uit-knop houd je de toets Volume omlaag en de Zij-knop 7 tot 10 seconden ingedrukt.Hoe weet ik of mijn touchscreen kapot is? Dit is vrij eenvoudig te testen door je toestel aan te zetten en met je vinger over het scherm te bewegen. Als je toestel niet of slechter reageert dan je gewend bent, dan is je touchscreen beschadigd of zelfs kapot. Vaak is het zo dat je LCD, je beeldscherm, het nog wel doet.Een compleet niet-reagerende iPhone wijst op een hardware probleem. In dat geval is een reparatie nodig. Reageert het scherm soms niet en dan weer wel, dan kan er sprake zijn van een software probleem. In zulke gevallen kan het resetten van je iPhone helpen.

Samsung apparaat herstarten
 1. Schakel je Samsung uit.
 2. Houd dan de ‘Volume Omlaag’ knop ingedrukt en druk vervolgens kort op de AAN/UIT toets.
 3. Wacht even tot de drie Android-afbeeldingen op het scherm verschijnen en laat vervolgens de ‘Volume Omlaag’ knop los.
Volg de aanbevolen snelle stappen om problemen met het beeldscherm op te lossen
 1. Oplossing 1: Voer een harde reset uit. …
 2. Oplossing 2: Controleer of de monitor werkt. …
 3. Oplossing 3: Sluit de videokabel tussen de monitor en de computer opnieuw aan. …
 4. Oplossing 4: Zet de BIOS of UEFI terug naar de fabrieksinstellingen.

Delen 20 telefoon reageert niet op aanraking

Iphone Hulp: Iphone Scherm Reageert Niet - Youtube
Iphone Hulp: Iphone Scherm Reageert Niet – Youtube
Iphone Scherm Reageert Niet Op Aanraking? Check Dan Deze Video! - Thephonelab - Youtube
Iphone Scherm Reageert Niet Op Aanraking? Check Dan Deze Video! – Thephonelab – Youtube
Iphone Hulp: Iphone Scherm Reageert Niet - Youtube
Iphone Hulp: Iphone Scherm Reageert Niet – Youtube
Samsung Galaxy S20 Zwart Scherm - Ifixit
Samsung Galaxy S20 Zwart Scherm – Ifixit
Touchscreen Problemen Na Update Ios 16? | De Oplossing In 1 Minuut | Fixje
Touchscreen Problemen Na Update Ios 16? | De Oplossing In 1 Minuut | Fixje

See more here: Hongkong.xemloibaihat.com

Learn more about the topic telefoon reageert niet op aanraking.

See more: https://hongkong.xemloibaihat.com/category/economie/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *