Zeurende Pijn In Oksel En Arm: Oorzaken En Tips Voor Verlichting

Painful armpit lump | Causes, Diagnosis and Treatment - Dr. Nanda Rajaneesh | Doctors' Circle

Zeurende Pijn In Oksel En Arm: Oorzaken En Tips Voor Verlichting

Painful Armpit Lump | Causes, Diagnosis And Treatment – Dr. Nanda Rajaneesh | Doctors’ Circle

Keywords searched by users: zeurende pijn in oksel en arm pijn onder oksel thuisarts, pijn oksel en schouder, okselpijn door stress, oksel pijn lymfeklier, stekende pijn linker oksel, pijn oksel overgang, steken in oksel rechts, pijn in oksel en borst

Zeurende pijn in oksel en arm: Oorzaken, symptomen en behandeling

Heb je last van zeurende pijn in je oksel en arm? Dit kan een verontrustend symptoom zijn dat verschillende oorzaken kan hebben. In dit artikel gaan we dieper in op de mogelijke oorzaken van deze pijn, de bijbehorende symptomen en de behandelingsopties die beschikbaar zijn. Daarnaast zullen we enkele veelgestelde vragen beantwoorden met betrekking tot pijn in de oksel en arm.

Oorzaken van pijn onder de oksel

Er zijn verschillende factoren die zeurende pijn in de oksel en arm kunnen veroorzaken. Hier zijn enkele mogelijke oorzaken:

1. Zweetklierontsteking: Een zweetklierontsteking (ook wel hidradenitis suppurativa genoemd) kan pijn en zwelling in de oksel veroorzaken. Deze aandoening treedt op wanneer de zweetklieren verstopt raken en ontstoken raken. Bekende klachten van een zweetklierontsteking zijn onder andere pijnlijke bultjes, abcessen en pusafscheiding uit de oksel (1).

2. Musculus subclavius syndroom: Het musculus subclavius syndroom wordt gekenmerkt door pijn en tintelingen in de arm, met uitstraling naar de oksel. Deze aandoening treedt op wanneer de musculus subclavius, een spier aan de voorkant van de oksel, bekneld raakt of geïrriteerd is (3).

3. Talgkliercyste: Een talgkliercyste is een harde, ronde bult die zich kan ontwikkelen onder de huid in de oksel. Deze cyste ontstaat wanneer een talgklier verstopt raakt en zich vult met talg. Een talgkliercyste kan pijnlijk zijn en soms ontstoken raken (5).

4. Vergrote lymfeklieren: Gezwollen lymfeklieren in de oksel kunnen pijn veroorzaken. Dit kan het gevolg zijn van infectieziekten, kanker of reumatologische aandoeningen. Vergrote lymfeklieren gaan vaak gepaard met andere symptomen, zoals koorts en vermoeidheid (6).

5. Andere oorzaken: Andere mogelijke oorzaken van pijn in de oksel en arm zijn onder meer letsel aan de arm of schouder, spierbelasting, gewrichtsproblemen, zenuwcompressie en zelfs stress.

Symptomen van zeurende pijn in oksel en arm

Naast de zeurende pijn zelf kunnen er andere symptomen optreden die kunnen helpen bij het identificeren van de oorzaak. Hier zijn enkele veelvoorkomende symptomen die gepaard kunnen gaan met pijn in de oksel en arm:

1. Zwelling: Als je een zwelling opmerkt in je oksel of arm, kan dit wijzen op een ontsteking of infectie.

2. Roodheid: Roodheid in de oksel kan een teken zijn van een ontsteking of irritatie.

3. Gevoeligheid: Als de pijn erger wordt bij aanraking, kan dit duiden op een ontsteking of een gevoelige plek.

4. Knobbeltjes: Het ontdekken van knobbeltjes in de oksel kan zorgwekkend zijn. Het kan wijzen op gezwollen lymfeklieren of andere afwijkingen.

5. Pusafscheiding: Als er pus uit de oksel komt, kan dit wijzen op een infectie, zoals een zweetklierontsteking.

6. Tintelende sensaties: Als je tintelingen in je arm voelt, kan dit een teken zijn van een zenuwcompressie of het musculus subclavius syndroom.

Behandeling van zeurende pijn in oksel en arm

De behandeling van zeurende pijn in de oksel en arm is afhankelijk van de onderliggende oorzaak. Hier zijn enkele mogelijke behandelingsopties:

1. Zweetklierontsteking: De behandeling van een zweetklierontsteking kan bestaan uit het gebruik van antibiotica om de infectie te bestrijden. Soms kan een operatieve ingreep nodig zijn om abcessen te draineren (1).

2. Musculus subclavius syndroom: Fysiotherapie kan helpen bij het verlichten van de pijn en het verbeteren van de spierfunctie. In sommige gevallen kan een injectie met corticosteroïden worden gegeven om ontsteking te verminderen (3).

3. Talgkliercyste: Als een talgkliercyste pijn of ongemak veroorzaakt, kan deze worden verwijderd. Dit kan worden gedaan door middel van een kleine chirurgische ingreep (5).

4. Vergrote lymfeklieren: De behandeling van vergrote lymfeklieren hangt af van de onderliggende oorzaak. Als de vergroting het gevolg is van een infectie, kan behandeling met antibiotica nodig zijn. In geval van kanker kan chemotherapie, bestraling of chirurgie worden voorgeschreven (6).

Raadpleeg altijd een arts

Het is belangrijk om bij aanhoudende of verergerende pijn onder de oksel en arm een ​​arts te raadplegen. Alleen een professionele gezondheidswerker kan de juiste diagnose stellen en de juiste behandeling voorschrijven op basis van je specifieke symptomen en medische geschiedenis.

FAQ’s

1. Wat kan pijn in de oksel veroorzaken?

Pijn in de oksel kan verschillende oorzaken hebben, waaronder zweetklierontsteking, het musculus subclavius syndroom, talgkliercysten, vergrote lymfeklieren en andere factoren zoals letsel, stress of zenuwcompressie.

2. Is pijn in de oksel altijd een teken van kanker?

Nee, pijn in de oksel is niet altijd een teken van kanker. Er zijn ook andere onschuldige oorzaken, zoals ontstekingen, infecties en spierproblemen. Raadpleeg altijd een arts om de juiste diagnose te stellen.

3. Kan stress okselpijn veroorzaken?

Ja, stress kan bijdragen aan spierspanning en pijn in de oksel en arm. Probeer stressmanagementtechnieken toe te passen, zoals ontspanningsoefeningen en het vermijden van overmatige stressvolle situaties.

4. Moet ik een arts raadplegen voor pijn in de oksel en arm?

Ja, het is raadzaam om een ​​arts te raadplegen als je aanhoudende of verergerende pijn in de oksel en arm ervaart. Een arts kan de juiste diagnose stellen en een passende behandeling voorschrijven.

Conclusie

Zeurende pijn in de oksel en arm kan verschillende oorzaken hebben en het is belangrijk om de onderliggende oorzaak vast te stellen om de juiste behandeling te krijgen. Zweetklierontsteking, het musculus subclavius syndroom, talgkliercysten en vergrote lymfeklieren zijn enkele mogelijke oorzaken van deze pijn. Raadpleeg altijd een arts voor een juiste diagnose en behandeling. Beheer stress en zorg voor een gezonde levensstijl om het risico op okselpijn te verminderen.

Categories: Details 70 Zeurende Pijn In Oksel En Arm

Painful armpit lump | Causes, Diagnosis and Treatment - Dr. Nanda Rajaneesh | Doctors' Circle
Painful armpit lump | Causes, Diagnosis and Treatment – Dr. Nanda Rajaneesh | Doctors’ Circle

Wat Kan Het Zijn Als Je Pijn Hebt Onder Je Oksel?

Wat kan het zijn als je pijn hebt onder je oksel?

Bekende klachten van een zweetklierontsteking zijn rode zwellingen en pijnlijke abcessen (met pus gevulde zwellingen) onder de oksel of in de lies. Bij een acute zweetklierontsteking vormt zich plotseling een abces, dat na enkele dagen vanzelf verdwijnt. Bij een chronische zweetklierontsteking kunnen de klachten variëren en wisselend zijn. Het is belangrijk om op te merken dat er andere mogelijke oorzaken van pijn onder de oksel kunnen zijn, zoals lymfeklierontsteking of een geblokkeerde talgklier. Het is raadzaam om een ​​arts te raadplegen voor een juiste diagnose en behandeling.

Welke Spier Vormt De Voorkant Van De Oksel?

Welke spier vormt de voorkant van de oksel?
De musculus subclavius is een kleine driehoekige spier tussen het sleutelbeen en de eerste rib. Samen met de musculus pectoralis major en musculus pectoralis minor vormt de musculus subclavius de voorzijde van de oksel.

Wat Zit Onder Oksel?

In de oksels bevinden zich lymfeklieren. Deze klieren kunnen wat onregelmatig aanvoelen, dat is niet erg. Toch kan zich ook hier een kwaadaardig knobbeltje ontwikkelen. De lymfeklieren en het weefsel in de oksels hangen nauw samen met het borstweefsel. Het borstweefsel kan zich uitstrekken tot in de oksels, waardoor veranderingen in de oksel ook kunnen wijzen op eventuele problemen in de borst. Het is daarom belangrijk om regelmatig zelfonderzoek te doen en eventuele veranderingen in de oksels of borsten aan een arts te melden.

Hoe Voelt Een Cyste In De Oksel?

Hoe voelt een cyste in de oksel? Een talgkliercyste in de oksel wordt vaak ervaren als een hard knobbeltje, dat aanvoelt als een knikkertje of erwtje. De grootte van de cyste kan variëren van ongeveer een halve tot drie centimeter. Het wordt echter afgeraden om de cyste uit te knijpen.

Kunnen Lymfeklieren Pijn Doen Oksel?

Lymfeklieren in de oksel kunnen pijn doen. Een voorbeeld van gezwollen lymfeklieren die pijn veroorzaken, is vaak te zien bij een ontsteking aan een vinger. Ook bij een keelontsteking kunnen de lymfeklieren in de hals opzwellen en pijnlijk zijn. In zeldzamere gevallen kunnen gezwollen lymfeklieren ook wijzen op bepaalde infectieziekten, kanker of reumatologische aandoeningen. Het is belangrijk om bij aanhoudende pijn of zwelling van de lymfeklieren medisch advies in te winnen om de onderliggende oorzaak te achterhalen.

Samenvatting 40 zeurende pijn in oksel en arm

Pijn Onder Oksel: Oorzaken Pijn In Oksel (Schouder Of Borst) | Mens En  Gezondheid: Aandoeningen
Pijn Onder Oksel: Oorzaken Pijn In Oksel (Schouder Of Borst) | Mens En Gezondheid: Aandoeningen
Pijn Onder Oksel: Oorzaken Pijn In Oksel (Schouder Of Borst) | Mens En  Gezondheid: Aandoeningen
Pijn Onder Oksel: Oorzaken Pijn In Oksel (Schouder Of Borst) | Mens En Gezondheid: Aandoeningen
Pijn Onder Oksel: Oorzaken Pijn In Oksel (Schouder Of Borst) | Mens En  Gezondheid: Aandoeningen
Pijn Onder Oksel: Oorzaken Pijn In Oksel (Schouder Of Borst) | Mens En Gezondheid: Aandoeningen
Pijn Onder Oksel: Oorzaken Pijn In Oksel (Schouder Of Borst) | Mens En  Gezondheid: Aandoeningen
Pijn Onder Oksel: Oorzaken Pijn In Oksel (Schouder Of Borst) | Mens En Gezondheid: Aandoeningen
Zeurende Pijn In Je Bovenarm? Behandel Zelf De Musculus Infraspinatus! -  Praktijk Veramente
Zeurende Pijn In Je Bovenarm? Behandel Zelf De Musculus Infraspinatus! – Praktijk Veramente
Pijn Onder Oksel: Oorzaken Pijn In Oksel (Schouder Of Borst) | Mens En  Gezondheid: Aandoeningen
Pijn Onder Oksel: Oorzaken Pijn In Oksel (Schouder Of Borst) | Mens En Gezondheid: Aandoeningen
Pijn Aan De Arm: Oorzaken Pijnlijke Rechterarm Of Linkerarm | Mens En  Gezondheid: Aandoeningen
Pijn Aan De Arm: Oorzaken Pijnlijke Rechterarm Of Linkerarm | Mens En Gezondheid: Aandoeningen
Wat Zijn De Oorzaken Van Pijn Onder Je Oksel? - Gezonder Leven
Wat Zijn De Oorzaken Van Pijn Onder Je Oksel? – Gezonder Leven

See more here: Hongkong.xemloibaihat.com

Learn more about the topic zeurende pijn in oksel en arm.

See more: hongkong.xemloibaihat.com/category/economie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *