De Kenmerken En Gedragingen Van De Franse Veldwesp: Wesp Met Lange Poten

Insect van de Week 109: Franse veldwesp

De Kenmerken En Gedragingen Van De Franse Veldwesp: Wesp Met Lange Poten

Insect Van De Week 109: Franse Veldwesp

Keywords searched by users: franse veldwesp wesp met lange poten franse veldwesp steek pijnlijk, franse veldwesp water, franse veldwesp overwinteren, dunne lange wesp, franse veldwesp zelf bestrijden, franse veldwesp agressief, franse veldwesp nuttig, wesp met rode poten

Wat is een Franse veldwesp?

De Franse veldwesp, ook wel bekend als Polistes dominula, is een wespensoort met lange poten die oorspronkelijk uit Zuid-Europa komt. Deze wesp heeft de afgelopen jaren zijn weg gevonden naar Nederland en is nu een opkomende soort in het land. De Franse veldwesp wordt vaak verward met andere wespensoorten, maar heeft enkele unieke kenmerken die hem onderscheiden.

Kenmerken van een Franse veldwesp

De Franse veldwesp is een relatief slanke wesp met een lengte van ongeveer 1,5 tot 2 centimeter. Het opvallendste kenmerk van deze wesp zijn de lange poten. De poten van de Franse veldwesp zijn roodachtig van kleur, wat ook een onderscheidend kenmerk is. Daarnaast heeft hij een smalle taille en een slank lichaam dat naar het einde toe smaller wordt.

Leefgebied en verspreiding van de Franse veldwesp

Van oorsprong komt de Franse veldwesp uit Zuid-Europa, maar de laatste jaren heeft hij zijn leefgebied uitgebreid naar andere delen van Europa, waaronder Nederland. Deze wesp wordt vaak aangetroffen in open landschappen, zoals tuinen, parken en weilanden. Hij maakt zijn nesten meestal in holle ruimtes, zoals gaten in bomen, muren of onder dakranden.

Hoe gevaarlijk is de Franse veldwesp?

De Franse veldwesp kan, net als andere wespensoorten, steken als hij zich bedreigd voelt. De steek van een Franse veldwesp kan pijnlijk zijn en kan bij sommige mensen een allergische reactie veroorzaken. Het is dus belangrijk om voorzichtig te zijn als je deze wesp tegenkomt.

Wat moet je doen als je een Franse veldwesp tegenkomt?

Als je een Franse veldwesp tegenkomt, is het belangrijk om rustig te blijven en niet in paniek te raken. Probeer de wesp niet te irriteren of te slaan, omdat dit de kans op een steek vergroot. Als de wesp je probeert te steken, beweeg dan rustig weg en blijf zo kalm mogelijk.

Hoe onderscheid je een Franse veldwesp van andere wespensoorten?

Hoewel de Franse veldwesp vaak wordt verward met andere wespensoorten, zijn er enkele kenmerken waarmee je hem kunt onderscheiden. De lange poten en de roodachtige kleur van de poten zijn unieke kenmerken van de Franse veldwesp. Daarnaast heeft hij een slank lichaam met een smalle taille, wat ook een onderscheidend kenmerk is.

Het nest van de Franse veldwesp

De Franse veldwesp maakt zijn nesten meestal in holle ruimtes. Het nest bestaat uit een reeks cellen, waarin de koningin haar eitjes legt. De wesp zorgt voor het nest en brengt voedsel voor de larven. Het nest van de Franse veldwesp kan verschillende lagen hebben en kan behoorlijk groot worden.

Hoe kun je een nest van Franse veldwespen verwijderen?

Als je een nest van Franse veldwespen in of rondom je huis hebt, is het verstandig om een professionele wespenbestrijder in te schakelen. Het verwijderen van een nest kan gevaarlijk zijn, vooral als je niet de juiste uitrusting en ervaring hebt. Een wespenbestrijder kan het nest veilig en effectief verwijderen, zodat je geen last meer hebt van de wespen.

Preventieve maatregelen tegen de Franse veldwesp

Om te voorkomen dat Franse veldwespen zich rondom je huis nestelen, zijn er enkele preventieve maatregelen die je kunt nemen. Zorg ervoor dat er geen open voedselbronnen zijn, zoals afvalbakken of onafgedekte voedselresten, aangezien dit wespen aantrekt. Controleer ook regelmatig je huis en tuin op mogelijke openingen waar wespen nesten kunnen maken, en dicht deze af om te voorkomen dat ze binnenkomen.

FAQs

Is de steek van een Franse veldwesp pijnlijk?

Ja, de steek van een Franse veldwesp kan pijnlijk zijn. De mate van pijn kan per persoon verschillen, maar over het algemeen wordt de steek als onprettig ervaren.

Kan een Franse veldwesp in het water overleven?

Nee, Franse veldwespen kunnen niet goed zwemmen en zullen verdrinken als ze in water terechtkomen.

Hoe overwinteren Franse veldwespen?

Franse veldwespen overwinteren als koningin. De koningin zoekt in het najaar een beschutte plek, zoals een holle boom of een gebouw, waar ze de winter in rust doorbrengt. In het voorjaar komt ze tevoorschijn om een nieuw nest te bouwen en eitjes te leggen.

Wat moet ik doen als ik een nest van Franse veldwespen in mijn tuin heb?

Als je een nest van Franse veldwespen in je tuin hebt, is het verstandig om een professionele wespenbestrijder in te schakelen. Het verwijderen van een nest kan gevaarlijk zijn en het is beter om dit aan een expert over te laten.

Zijn Franse veldwespen agressief?

Franse veldwespen zijn over het algemeen niet agressief, tenzij ze zich bedreigd voelen. Ze steken alleen als ze zichzelf of hun nest willen verdedigen.

Zijn Franse veldwespen nuttig?

Ja, Franse veldwespen zijn nuttige insecten. Ze helpen bij het bestrijden van andere insecten, zoals muggen en vliegen, omdat ze deze als voedsel gebruiken voor hun larven.

Zijn alle Franse veldwespen dun en lang met rode poten?

Ja, alle Franse veldwespen hebben een slank lichaam en lange poten, en de poten zijn roodachtig van kleur.

Met deze uitgebreide informatie over de Franse veldwesp en handige tips voor het omgaan met deze wesp, ben je goed voorbereid om met deze wespensoort om te gaan en mogelijke problemen te voorkomen. Onthoud altijd dat het raadplegen van een professional de beste optie is voor het verwijderen van een nest of het bestrijden van wespen.

Categories: Samenvatting 58 Franse Veldwesp Wesp Met Lange Poten

Insect van de Week 109: Franse veldwesp
Insect van de Week 109: Franse veldwesp

Top 42 franse veldwesp wesp met lange poten

Informatie Over De Franse Veldwesp ( Polistes Dominula ).
Informatie Over De Franse Veldwesp ( Polistes Dominula ).

See more here: Hongkong.xemloibaihat.com

Learn more about the topic franse veldwesp wesp met lange poten.

See more: blog https://hongkong.xemloibaihat.com/category/economie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *